Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μια άλλη άποψη εναλλακτικής χειρουργικής.






Οι εγχειρήσεις είναι λεπτές και περίπλοκες διαδικασίες για τις οποίες απαιτούνται εξειδικευμένο προσωπικό και περίπλοκος εξοπλισμός. Σ' αυτόν όμως τον παράξενο κόσμο στον οποίο βρεθήκαμε να ζούμε, τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Σύμφωνα με την Βρετανική Επιθεώρηση της Ψυχιατρικής, κάποιος 18χρονος Καναδός, ο Τζόρτζ, βασανιζόταν χρόνια απο μία μονομανία - έπλενε τα χέρια του και έκανε ντούς πολύ συχνά. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, αλλά ο Τζόρτζ τόχε παρακάνει. Όταν φτάνεις σε σημείο να πλένεις τα χέρια σου πενήντα και πλέον φορές τη μέρα ή να κάνεις μπάνιο αρκετών ωρών - όπως έκανε ο νεαρός Καναδός - ε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε και προβλήματα με τα μαθήματά του. Η ψυχολογική κατάσταση του Τζόρτζ ήταν τόσο άσχημη, ώστε η μητέρα του τού είπε : Αφού η ζωή σου είναι τόσο οδυνηρή, φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι σου. Και ο Τζόρτζ πήγε στο υπόγειο και έκανε ό,τι του είπε η μητέρα του, πήρε μια καραμπίνα, τοποθέτησε την κάννη στο στόμα του, τράβηξε τη σκανδάλη ... και η ζωή του άλλαξε.
Ο Τζόρτζ επέζησε, αλλά το πιό παράξενο ήταν οτι η σφαίρα αποδείχτηκε θαυματουργή. Σύμφωνα με τον δρα Λέσλι Σόλιομ, η απόπειρα αυτοκτονίας έπαιξε το ρόλο μιας εξαιρετικά δύσκολης χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο. Η σφαίρα διαπέρασε τον ουρανίσκο και εισχώρησε στον αριστερό λοβό του εγκεφάλου. Όταν ο Τζόρτζ βγήκε απο το νοσοκομείο ήταν πάλι ένα υγιές άτομο - και κάτι περισσότερο : η ευφυία του αυξήθηκε τόσο που οι σχολικές του επιδόσεις έγιναν αξιοζήλευτες. "Είναι μια εξαιρετική περίπτωση, που συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο", είπε ο νευροχειρούργος Τόμας Μπαλαντάιν, του Γενικού Νοσοκομείου της Βοστόνης.
Επειδή όμως αυτή η τεχνική εναλλακτικής χειρουργικής δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε, θα συμβούλευα τους αναγνώστες μου να μην επιχειρήσουν κάτι ανάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου